Historiek

In augustus van 2002 werd Swimming Team Tienen boven het doopvont gehouden. Aan de basis van de stichting van onze club ligt een visie waarin topzwemmen en tofzwemmen naadloos in elkaar verweven zitten. Waarbij we proberen binnen de club zowel topzwemmers, kinderen, jongeren en ouders op een degelijke, verantwoorde, gestructureerde en onderbouwde manier zwemtraining aan te bieden met een duidelijke focus op competitie. Binnen het ouderzwemmen zorgen we eveneens voor een focus op langeafstandszwemmen en actieve deelname aan wedstrijden zoals de Tour du Roc.

STT wil iedereen op een speelse manier leren zwemmen met aandacht voor pedagogische waarden en met de nieuwste zwemtechnieken en -inzichten in het achterhoofd.

Naast de vele sportieve successen die onze club gekend heeft op Provinciale-, Vlaamse- en Belgische kampioenschappen, Youth Olympic Games, European Games, WJK's, EYOF's, EJK's en EK's viel onze club reeds verschillende malen in de prijzen. Zo zijn we al sinds enkele jaren steeds weer laureaat van de jeugdtrofee, en kregen we sinds 2008 steeds de "gouden druppel" toegekend omwille van onze uitstekende jeugdwerking. In samenwerking met de Vlaamse zwemfederatie verzorgen we eveneens de deelname aan de Future, Talent Development en Beloftevolle Jongeren selecties.

STT History 2017